"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

lørdag 15. oktober 2011

Vekten av stillhet
Vekten av stillhet

Puh, nå kan jeg endelig puste igjen.

Jeg har lest en bok som fikk meg til å holde pusten hele tiden mens jeg leste den.

I lokalavisen vår anbefaler bibliotekansatte gode bøker jeg får lyst til å lese, og i Familien anbefaler bokinspirator Liv Gade bøker. Jeg har ofte lest bøkene hun anbefaler, og blir aldri skuffet.
I tillegg er noen bloggere flinke til å anbefale bøker de er begeistret for.

Når jeg leser disse omtalene, så skynder jeg meg å gå inn på hjemmesiden til biblioteket og be dem reservere den boken for meg. Noen ganger har jeg bøker nok, og legger den inn for "levering" om noen uker.

Så stadig vekk tikker det inn SMS fra biblioteket om at en bok ligger klar for henting, og stadig blir jeg overrasket over hvilken bok som venter på meg. "Jøss, har jeg bedt om denne?"

VEKTEN AV STILLHET husket jeg ikke i det hele tatt, og uten å lese baksiden eller noe begynte jeg intetanende å lese......

Og hvis det er bokinspirator Liv Gade som har anbefalt denne, så har hun sikkert skrevet noe sånt som Dette er en bok som du håper aldri skal ta slutt, samtidig som du leser så fort du kan for å komme fort videre i den spennende historien.

Og ordet "Leselykke" har Liv Gade skapt. Og det passer virkelig på denne boken!

Da jeg var ferdig med boken for noen minutter siden, SÅ leste jeg baksiden! Og der står det blant annet:

"Av og til har du flaks, og en bok kommer i din vei som slår deg helt ut; en absorberende, altoppslukende og spennende leseopplevelse som du bare vil bla om i, en roman som kjennes som å løpe i nedoverbakke - raskt og andpusten - helt til det avsluttes og oppsummeres. Vekten av Stillhet er en slik bok."
Bookreporter.com

Og det står også:

"Når du begynner å lese denne boken, vær sikker på at du har nok tid, for du vil garantert, som meg, nekte å legge den fra deg før du har nådd den bittersøte avslutningen.
Ann Hood

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately the best hosting provider with plans for any hosting requirements.

    SvarSlett

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.