"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

onsdag 27. august 2014

Brevene fra øya


Brevene fra øya
av
Jessica Brockmole

Dette er en historisk roman som forteller en historie fra BÅDE første og andre verdenskrig. Hovedpersonen Elspeth bor på Hebridene; Isle of Skye. Da verden står på randen til første verdenskrig er hun i begynnelsen av 20-årene, og har fått utgitt en diktsamling. 

Via en venn som studerer i England får amerikanske David tilsendt diktsamlingen hennes, og han blir så begeistret at han skriver et fanbrev til henne. Og da starter en korrespondanse som skal få uante følger for dem selv og mange rundt dem.

Historien er bygget opp på en artig måte. Det er bare brev vi leser. I disse SMS/Facebook/Snapchat-tider er personlige og ikke minst PRIVATE brev litt magisk å lese. Her forteller brevskriverne viktige ting om indre tanker og også hverdagsliv til mennesker som står dem nær. Og det er lett å lese disse brevene, men en blir også berørt av det viktige som står i dem.

Da jeg var ferdig med boken (lest på 2 dager!) så følte jeg at jeg endelig kunne slutte å holde pusten. Boken er intens. Noen avsnitt er riktignok litt langdryge, men jeg følte allikevel at all teksten var viktig for å formidle hva personene i boka opplevde og tenkte.


Dette er en kjærlighetshistorie, men boken er også interessant som et kikkehull inn i vår forholdsvis nære historie. Jeg synes du skal unne deg å lese denne. Dette er karakterer en blir glad i.

1 kommentar:

  1. Are you looking for free Google+ Circles?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND TOTALLY FREE by registering on Like 4 Like?

    SvarSlett

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.