"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

fredag 1. august 2014

En sommer: Amerika 1927


En sommer: Amerika 1927
av
Bill BrysonÅ HOI for en bok!
Bill Bryson må være en utrolig fyr. Morsom, intelligent..... Jeg har blitt helt hekta på bøker av den fyren. Denne boken er tykk, og jeg har lest og lest den siste tiden. Har lånt den som Ebok, så mobilen har gått varm. (Lettere å holde mobilen enn nettbrettet, synes jeg.)

I 1927 skjedde det litt av hvert i USA. Lindbergh fløy over Atlanteren, lydfilmen kom, verden var på vei mot et skikkelig børskrakk. 

Og Bryson forteller så grundig og samtidig lett og underholdende. Jeg har hørt om de fleste hendelsene før, men nå fikk jeg skikkelig forklaring på alt sammen. Og for å forklare hvor godt Bryson skriver, så synes jeg faktisk det var spennende som bare det å lese om et par baseballkamper der Babe Ruth var med, enda jeg aldri har sett en kamp og ikke skjønner noe av spillet.

Og Henry Ford har du hørt om? Men visste du at han var en skikkelig gærning? Og at han fikk bygget opp Fordlandia i Brasil? Les boken eller Google det. Interessant.


Er du historieinteressert så MÅ du lese denne boken. Har du en lesende far/bestefar som du trenger julegavetips til, så er dette sikkert midt i blinken.

1 kommentar:

  1. There is shocking news in the sports betting world.

    It's been said that every bettor needs to look at this,

    Watch this or stop betting on sports...

    Sports Cash System - SPORTS BETTING ROBOT

    SvarSlett

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.