"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

torsdag 27. august 2015

EN LITEN VERDEN - Åsa Hellberg

Dette er bok nr. 2 jeg leser av denne svenske forfatteren. Den første husker jeg som forholdsvis dårlig, men allikevel veldig underholdende. 
Denne her kan jeg si det samme om, men allikevel koste jeg meg veldig med den, og synes ikke jeg har kastet bort tid på å lese den. God, lett underholdning.

Her møter vi nemlig Elsa som er 70 år og enke. Hun har hatt en fantastisk mann, og savner ham. Eller gjør hun det? Var han så fantastisk? VAR livet hennes bra sammen med ham? Og hva gjør hun nå som hun skal leve resten av livet alene?

Sønnen Claes er alltid borte på jobb, og hun prøver å ta tak i livet sitt og komme ut av det kjedelige hverdagslivet. Så hun skaffer seg pass, pakker kofferten og drar på måfå ut i verdenen. Hun følger etter et tilfeldig menneske, og ender litt både her og der.

Hun treffer spennende mennesker, og vi blir kjent med dem hun møter og deres familie og livssituasjon. Som ringer i vann. Og som tittelen sier er det en liten verden vi lever i, og menneskene som hun treffer på sin veg fletter sine liv inn i hverandre på en meget underholdende, men selvsagt helt usannsyng måte! 

Jeg husker ikke det var så mye SEX i den forrige boken!? Her er det iallefall mer enn nok. Rent og pent riktignok, men jeg sitter vel igjen med en følelse av at forfatteren har tenkt at "kan 50 shades of Grey, så kan vel jeg tjene penger på å sprite opp boken  min litt?". For meg er det uinteressant, men jøsses, kanskje noen synes dette er helt topp....

Men les boken og la deg underholde. Du vil sikkert like den. Du kommer til London, New York, Bombay.........men Paris og Eiffeltårnet kan jeg ikke huske jeg så noe til! (Var hun der også??)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.