"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

lørdag 9. mai 2015

TO SEKUNDER FØR MIRAKLET - Agnès Ledig

Fransk bok. En ser fort forskjell på det franske og norske. Så en må liksom stille hjernen inn på en litt annen verden enn den fantastiske, likestilte, sosialdemokratiske vi har i Norge.

Boken begynner veldig bra. Den forteller om alenemoren Julia som strever med å få pengene og timene til å strekke til. Sønnen Ludovic er en sjarmerende liten fyr, men klart det er slitsomt å være alene med en gutt og jobbe for en sjef som ikke akkurat er veldig grei.

Og når hun nesten ikke har mer energi og kampvilje igjen, da dukker nyskilte Paul opp. Han er i 50-åra såvidt jeg husker, og han skal plutselig handle og lage seg mat etter alle år som gift. Det plundrer han med, og Julia forbarmer seg over han og hjelper ham. Og så er et slags vennskap igang.

Dette kan jo se ut som et eventyr, og det går også bra i begynnelsen. Men det skjer mye på vegen videre.

Jeg vil ikke si noe om resten av historien, for den er spesiell og overraskende. Så les boken, men husk lommetørkle. Du vil helt sikkert felle mer enn én tåre!

Oppsummering: Lev og nyt livet mens du kan. Og vær grei mot andre. Alle kjemper sin kamp, en kamp du sannsynligvis ikke kjenner til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.