"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

mandag 29. juli 2013

KOKEBOKSAMLEREN


Kokeboksamleren
av
Allegra Goodman


Endelig ble jeg ferdig med denne treige boken!
Den fenget meg ikke i det hele tatt. Tittelen er KOKEBOKSAMLEREN, men jammen måtte jeg lide meg igjennom masse datamaskinstoff, aksjespekulasjon og bevaring av trær før forfatteren kom i nærheten av å nevne kokebøkene.

Hovedpersonene i boken er to søstre, Emily og Jess som lever vidt forskjellige liv. Emily som superglup direktør i et datafirma. Jess som student og miljøforkjemper. De er egentlig fine jenter, men forfatteren klarer ikke å gjøre dem interessante å lese om.

Så bygger det seg opp til det jeg trodde var den egentlige storyen; alle kokebøkene!

En nylig avdød mann har samlet huset fullt av gamle, verdifulle kokebøker, og inni ligger ark med notater. Hva har han prøvd å fortelle med notatene i bøkene, tenker jeg.

Og det er fint lite. Han var forelsket i sin svigerinne. So what!!??? Den historien fører jo ingensteds hen. Jeg trodde det kunne bli DEN slutten på boken med spennende avsløringer og kulinariske og sanselige opplevelser. Istedet er hun (Jess) som jobber seg igjennom alle kokebøkene veganer og spiser faderimeg ikke noe av alt det spennende hun leser om i kokebøkene. 

Den virkelige "helten" i boken er George som liksom er en Mr. Darcy-type. Og som Austens Mr. Darcy er han bare for god til å være sann: Rik, kjekk, klok, snill, gavmild, ensom, estetiker, en fantastisk elsker og kokk. Den går jeg ikke på. Sånne fins ikke!!!

Min anbefaling: Les noe annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.