"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

tirsdag 22. mai 2012

RAPSGUBBENE - Karin Brunk HolmqvistLeste du POTENSGIVERNE av Karin Brunk Holmqvist?
Vel, da har du kanskje allerede siktet deg inn på oppfølgeren; RAPSGUBBENE?

Er dette helt ukjent land for deg, så følg med:


Ikke hver dag du får servert en flott bok på sølvfat, er det vel?


Forfatteren har nå skrevet en ny bok i akkurat samme genre; koselig, morsom, overraskende, lettelest og hjertevarm. Akkurat som den forrige.

Handlingen foregår i Sverige; Österlen.
To ugifte, gamle brødre bor på landet, og har stoppet litt opp i utviklingen på den materielle og teknologiske fronten. Men med foreldrenes gode oppdragelse som et grunnfjell i sine personligheter lever de et godt liv sammen, og har gode kontakter i nabolaget.I handlingen dukker det stadig opp historier fra gubbenes barndom som gjør at en ser dem som mer enn bare gamle menn i umoderne klær. En ser deres forhold til moren, ungdomstiden og livet ellers i deres lille verden. De blir hele mennesker ettersom du blar deg side for side gjennom boken.
(Bildet er lånt av siljeholt.no)

Bokinspirator Liv Gade er voldsomt begeistret for denne boken. Da jeg leste de første sidene tenkte jeg: "De som aldri har lest noe av denne forfatteren ELLER ikke stoler på Liv Gade vil nok gi opp denne boka ganske raskt!". Den er så gørr kjedelig og guffen i starten at videre lesning ikke frister i det hele tatt. Men etter bare 5 sider tar handlingen fullstendig av!

En dag flyr et politihelikopter tilfeldigvis over jordene ved brødrenes hus. Da ser polisene i helikopteret noe som skal få konsekvenser for et stort antall mennesker. En skal ikke skue hunden på hårene, heter det. Og en skal ikke skue en gammel gubbe på skyggelua.


1 kommentar:

  1. BlueHost is definitely one of the best web-hosting company with plans for any hosting requirements.

    SvarSlett

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.