"En populær forfatter skriver det folk tenker.
En genial forfatter får dem til å tenke noe annet."
Ambrose Bierce

onsdag 22. februar 2012

GRANATEPLENE - Sue Monk Kidd og Ann Kidd Taylor
... 


Denne boken er skrevet av mor og datter; Sue er moren, Ann er datteren. Sue er i 50-årene og skjønner hun begynner å bli gammel. Ann er på vei inn i voksenlivet for alvor og må ta valg både når det gjelder utdanning, jobb og ekteskap.

Sue Monk Kidds bøker har fått mye skyt rundt omkring. Jeg leste Bienes hemmelige liv for etpar år siden. Den var helt OK, men gjorde nok ikke så voldsomt inntrykk. Men allikevel valgte jeg å lese denne, for det at mor og datter har skrevet den sammen virket interessant! OG det ble det. Mor Sue er på min alder, og det er fint å lese hvordan hun ser på livet hun har levd, hvordan hun lever nå, og forholdet hun har til sin egen mor. Og selvsagt til sin voksne datter. Her er det mange fine tanker fanget mellom to permer.

Datteren Ann går også igjennom en personlig utvikling, ja, en krise kan en kanskje si. Men det ender godt.

Boken er skrevet av to i mine øyne meget amerikanske damer. To damer uten økonomiske bekymringer og med store ressurser både i seg selv og i de de har rundt seg. Og greit; sånn har vi det jo mange av oss, så mye av det de skriver om i boken kan jeg sette meg inn i og er interessant lesing. 

Mor og datter drar på flere reiser i denne boken, og det er fint å lese om det gode forholdet de har, og hva de gjør for at det skal vare/bli enda bedre.

Ettersom jeg ikke tror på hverken gud, engler eller annet som ikke kan bevises, så blir det en anelse for mye "overnaturlig" og Jomfru Maria i denne boken. Men når unge Ann konkluderer med at det gudommelige ligger i henne selv, så er jeg fornøyd! :-)

Boken anbefales virkelig for litt voksne damer, men gjør gjerne som meg og hør den på lydbok. Den er nemlig litt langdryg, så det er greit å holde på med en hobby eller noe mens en snill dame leser og leser og leser....

Til slutt vil jeg fortelle om noen setninger i boken som gjorde inntrykk på meg. Det er da mor Sue oppdager at hun er blitt usynlig! 
Hun er sammen med sin datter, og når de kommer inn i et rom, så ser hun at alle menn ser på den søte datteren, mens hun selv er blitt "usynlig". Noe å tenke på. 

(Kanskje det er derfor eldre damer har en tendens til å prate litt mye. Da blir vi iallefall hørt......)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg vil gjerne høre hva andre mener om denne boken, eller om du har gode boktips til meg.